200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres no falten mai a la cita. Vet aqui una seleccio sobre propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada acordarse la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades de llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures sobre seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser nunca fa carencia esperar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per obsequiar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats de ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el sistema academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, la intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Anagrama. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell de poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es una distopia asfixiant i alhora poetica en la repressio de el alcanzar en la franja militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor sobre les Lletres Catalanes 2021, l’autora de ‘Pedra sobre tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona sobre l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats de jubilar que coincideixen en una classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

Una decada despres sobre l’exit de ‘Jo confesso’ l’autor de ‘Les veus del Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, una mena de fabula nunca buscada en que un professor de literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina sobre la infancia, la intriga negra i dosis de drama i d’humor, en un relat que no deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest gran autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de ‘Berta Isla’, la seva novel·la inicial. Si aquella se centrava en l’heroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella andanza, s’enfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit matar en la circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 €

En caso de que hi ha la preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la sobre l’analisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions d’ETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novel·la que recull el trauma de la hostilidades Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final continuamente ganan las monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional nunca gaire allunyat de el que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a referente a arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame Incluso que la vida deje sobre dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 https://datingranking.net/es/eastmeeteast-review/ €) reuneix la antologia de vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa del passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa de llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val de la figura de Shakespeare per explicar una historia sobre el Bardo. Hamnet va acontecer l’unic fill home sobre l’autor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia en el espiritu d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es la sobre les autores de capcalera de el president Obama i la sobre les veus mes respectades de l’actual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum de febrer’ / ‘Luz sobre febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora d’una honestedat brutal, ara viuda i necessitada d’amor, en aquesta nova serie sobre relats tan honestos i precisos com el llibre inicial que li va reportar el Pulitzer. Es complicado nunca imaginar-se l’Olive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va cicatrizar en la excel·lent miniserie.


Sign Up for our mailing list
and get a FREE Preview of
"101 Paths to Peace,
Power and Prosperity"

  *
  *
  Planetary Peace, Power, Prosperity
  Shift Book
  Surrendering Into Soul
  Who's Who - Dr. Janet Smith Warfield